21. Porin Novosti, najave, događaji

Počeo 2. krug glasanja za 21. Porin

06.05.2014. Ured porina

 

Više od 1170 Porinovih glasača danas je na svoje e-mail i poštanske adrese dobilo pristupne šifre za 2. krug glasanja Diskografske nagrade Porin 2014. Glasači će u 49 kategorija uobičajeno birati pobjednika između 3 nominirana, a iznimno, zahvaljujući istom broju glasova, u nekim kategorijama između 4 nominirana.

Veselimo se početku drugog kruga glasovanja i približavanju same manifestacije. Nadamo se da će dolazak lijepog vremena posebno inspirirati glasače Porina da u velikom broju iskoriste svoje pravo i glasuju za nominirane. U sljedećih 14 dana iščekujemo veliki broj naših glasača s njihovim izborom najboljeg u 2013. godini, komentirao je glavni tajnik Porina, Branko Komljenović.

Glasanje traje do u ponoć 20. svibnja, pa će tako sljedećih 14 dana prethodni dobitnici Porina, autori, izvođači, ton-majstori, producenti, menadžeri, diskografi, muzikolozi, DJ-i, organizatori koncerata, programski urednici klubova ali i dizajneri glazbenih izdanja te redatelji spotova, uz glazbene kritičare i mnoge druge odlučiti o pobjednicima 21. izdanja nagrade.

Ove je godine čak 108 pjesama konkuriralo u popularnoj kategoriji Hit godine. Temeljem predselekcije više od 200 radijskih urednika, rezultata emitiranja na radijskim postajama mjerenim putem sustava PlayKontrol, te rezultata YouTube „klikova“ i odluke Upravnog odbora Porina 15. svibnja u emisiji Svijet diskografije autora Zlatka Turkalja na HR2 u 14 sati saznat ćemo kojih 10 pjesama konkurira za Hit godine.

A za koga se odlučila većina saznat ćemo 27. lipnja na svečanoj dodjeli nagrade koja će se održati u Zagrebu u HYPO EVENT Centru.

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr