20. Porin Novosti, najave, događaji

Počeo 2. krug glasanja za 50 kategorija 20. Porina

11.04.2013. IHG

 

Ured Porina pri Institutu hrvatske glazbe danas je na 1094 elektronske i poštanske adrese poslao glasačke listiće odnosno pristupne šifre za 2. krug glasanja Diskografske nagrade Porin 2013.

Glasači će u 50 kategorija uobičajeno birati pobjednika između 3 nominirana, a iznimno, zahvaljujući istom broju glasova, u nekim kategorijama između 4 nominirana.
Kao što je praksa posljednjih nekoliko godina, sve skladbe, albumi, likovna oblikovanja i videomaterijali koji su u konkurenciji, dostupni su za preslušavanje i pregledavanje on-line glasačima kojih je ove godine čak 90%. On-line glasanje je unutar nekoliko godina uvelike ubrzalo postupak glasanja, prebrojavanje glasova i nedvojbeno pridonijelo kvaliteti i objektivnosti samog glasanja.

Glasanje traje do u ponoć 28. travnja, osim za birače koji svoju odluku šalju poštom: oni svoje glasove moraju poslati u priloženim frankiranim kovertama na kojima će biti poštanski žig najkasnije s datumom 26. travnja.

Sljedećih 18 dana – prethodni dobitnici Porina, autori, izvođači, ton-majstori, producenti,  menadžeri, diskografi, muzikolozi, DJ-i, organizatori koncerata, programski urednici klubova ali i dizajneri glazbenih izdanja i redatelji spotova, uz glazbene kritičare i novinare svih medija – odlučuju o pobjednicima 20. izdanja nagrade. Oni za koje se odluči većina pripadnika glazbene branše u zemlji, slavit će  u subotu 11. svibnja na svečanoj završnoj dodjeli nagrade, kojoj su domaćini gradovi Opatija i Rijeka.

Ured Porina
Institut hrvatske glazbe

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr