O Porinu

Pravilnik o prijavama izdanja

Download pravilnika >>>


UO Porina, na sastanku održanom 11.11.2011. u Zagrebu, donio je sljedeći


PRAVILNIK
O PRIJAVAMA DISKOGRAFSKIH IZDANJA
ZA DISKOGRAFSKU NAGRADU PORIN

 

Članak 1

Izdanja za diskografsku nagradu Porin mogu prijavljivati diskografske kuće i druge pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj registrirane za izdavanje nosača zvuka i/ili slike.


Članak 2

Diskografsko izdanje može biti objavljeno u vidu bilo kojeg nosača zvuka i/ili slike trenutno poznatog i u upotrebi ili izumljenog i u upotrebi u budućnosti, ili u obliku digitalne objave na Internetu.


Članak 3

Diskografsko izdanje, bilo u obliku fizičkog nosača zvuka ili u obliku digitalne objave na Internetu, da bi moglo konkurirati za Diskografsku nagradu Porin mora imati dozvolu za izdavanje izdanu od HDS-ZAMP-a i biti prijavljeno u HDU/ZAPRAF.


Članak 4

Izdanja objavljena u obliku fizičkog nosača zvuka (CD, LP, SP, MC, DVD, MD, USB...) poznatog i u upotrebi sada ili izumljenog i u upotrebi u budućnosti moraju imati barcode, kataloški broj i biti u redovnoj prodaji u maloprodajnoj mreži na teritoriju RH.

Sva diskografska izdanja objavljena isključivo kao fizički nosači zvuka moraju imati profesionalno industrijski otisnutu omotnicu i nosač zvuka i/ili slike. U konkurenciju za Diskografsku nagradu Porin ne mogu ući „izdanja“ s na bilo koji način printanim ili fotokopiranim omotnicama ili „prženim“ CD nosačima zvuka i/ili slike.  


Članak 5

Izdanja objavljena digitalno na Internetu moraju imati elektronsku omotnicu, barcode,  kataloški broj i biti u redovnoj prodaji (naplatni download) u digitalnoj maloprodajnoj mreži putem hrvatskih i/ili inozemnih glazbenih digitalnih web prodavaonica. 

Ako je riječ o digitalnom albumu, mora postojati mogućnost da se album putem naplatnog downloda kupi u cjelini.


Članak 6

Sve skladbe objavljene bilo na fizičkom nosaču zvuka ili u digitalnom obliku moraju u sebi sadržavati ISRC oznaku. Ista se dobiva za svaku pojedinačnu skladbu od strane IFPI, a putem  HDU/ZAPRAF-a, prilikom prijave izdanja HDU/ZAPRAF-u. 

 

 

 

U Zagrebu, 11.11.2011.

 

 • Direktor Diskografske nagrade Porin, Siniša Bizović
 • Izvršni direktor Porina, Darko Bakić
 • Predsjednik Instituta hrvatske glazbe, Goran Končar

   ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  UO Porina, na sastanku održanom 11.11.2011. u Zagrebu, donio je sljedeći


  ANEX Br. 1 PRAVILNIKU
  O PRIJAVAMA DISKOGRAFSKIH IZDANJA
  ZA DISKOGRAFSKU NAGRADU PORIN

   

  Članak 1

  Odredba Pravilnika o prijavama diskografskih izdanja za Diskografsku nagradu Porin (u daljnjem tekstu Pravilnik) iz Članka 3. - o potrebnoj prijavi u HDU/ZAPRAF - počinje se primjenjivati od 1. siječnja 2012. godine.


  Članak 2

  Odredba Pravilnika iz Članka 6. - o obaveznoj upotrebi ISRC oznaka - počinje se primjenjivati od 1. siječnja 2012. godine.


  U Zagrebu, 11.11.2011.

   

  • Direktor Diskografske nagrade Porin
   Siniša Bizović
  • Izvršni direktor Porina    
   Darko Bakić 
  • Predsjednik Instituta hrvatske glazbe
   Goran Končar

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Sve dodatne informacije o prijavama diskografskih izdanja za Diskografsku nagradu Porin zatražite na sinisa.bizovic@ihg.hr

  Sve potrebne informacije o dobivanju ISRC oznaka za vaša diskografska izdanja zatražite na martina.gorsic@hdu.hr

 • Povežimo se!

  twitter facebook youtube

  O IHG-u

  Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr