21. Porin Novosti, najave, događaji

Počelo je glasanje za 21. Porin

27.03.2014. Ured Porina

Više od 1150 Porinovih glasača danas je na svoje e-mail i poštanske adrese dobilo Prijedloge za nominacije Diskografske nagrade Porin. Time je započeo prvi krug glasanja za 21. Porin.

Ove su godine u prijedlozima za 49 kategorija sudjelovala 33 nakladnika, 27 sunakladnika/diskografske etikete s 1434 prijave. Prvi krug glasanja traje do 8. travnja, pa će tako sljedećih 12 dana Porinovi glasači, skladatelji, izvođači, muzikolozi, radijski djelatnici, dizajneri, režiseri, organizatori koncerata i festivala te mnogi drugi istaknuti glazbeni djelatnici u svakoj od 49 kategorijia moći odabrati po 3 nominirana. Kako bi njihova odluka bila još kvalitetnija, ali i proces  glasovanja brži i zasigurno olakšan i ovaj put glasači sva prijavljena izdanja mogu preslušati on-line. Sigurni smo kako pred glasačima nije nimalo lagan odabir jer npr. za Album godine konkurira čak 79 albuma, za Pjesmu godine čak 156 pjesama, a za osvajanje ovog kipića u kategoriji Novog izvođača godine borit će se čak 33 mlada imena.

S nestrpljenjem očekujemo ovogodišnji početak glasovanja, uostalom, kao i svi nominirani, izvođači, autori, producenti, diskografi, i polako se pripremamo za prvi ljetni Porin u dugoj povijesti. Nadam se da će svi glasači iskoristiti dugi period za glasanje i zaista odabrati, preslušati, i pogledati, što je bilo najbolje u prošloj godini. Porin očekuje vaše glasove!, komentirao je glavnik tajnik Porina, Branko Komljenović.

I ovaj se put na više od 200 radijskih urednika poslalo 108 pjesama koje konkuriraju u popularnoj kategoriji Hit godine. Na temelju njihove predselekcije, rezultata emitiranja na radijskim postajama mjerenim putem sustava PlayKontrol, te rezultata Yotube „klikova“ Upravni odbor Porina odlučit će o konačnom popisu i broju kandidiranih pjesama u ovoj kategoriji.

A za koga se odlučila većina glasača u svih 49 kategorija doznati ćemo 15. travnja u HYPO EVENT Centru, na svečanom proglašenju nominacija.

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr