18. Porin Iz medija o Porinu

Tek što smo stigli u Biograd, stigao nam je u goste predsjednik Ivo Josipović

13.05.2011. Slobodna Dalmacija

Predsjednik RH dr. Ivo Josipović posjetio je danas „Porinovce“ u Biogradu uoči nedjeljne, 18. dodjele diskografske nagrade. Čest posjetitelj centralne svečanosti strukovne glazbene nagrade iskoristio je prigodu za privatan susret kolegama glazbenicima na proputovanju iz Šibenika u kojemu je boravio u društvu norveškog kralja Haralda V. i kraljice Sonje.

Dr. Ivo Josipović zbog predsjedničkih obveza neće nazočiti sutrašnjoj dodjeli, pa je posjetom htio dati podršku manifestaciji koja nadolazećim izdanjem postaje punoljetna.

U „Porinovom“ vikendu Biograd su treću godinu za redom zaposjele domaće glazbene snage, a zbog njegove odlične uloge grada domaćina Upravni odbor diskografske nagrade odlučio mu je uzvratiti posebnim „Porinom“ za doprinos hrvatskoj glazbi.

Uvertira u dodjelu priznanja bit će sutrašnji koncert „Domaće uživo – u čast Porinu“ na biogradskoj rivi, u režiji Narodnog radija, na kojemu će publiku, s početkom u 21 sat, zabavljati Kim Verson, Sexymotherfuckers i Neno Belan. Sam „Porin“ će u prijenosu HTV-a obilježiti nastupi Gibonnija, Olivera Dragojevića, The Beat Fleet-a, Jelene Rozge, Lee Dekleve, Massima Savića..., a publika u dvorani zapljeskat će i legendi domaće zabavne glazbe Dragi Dikliću, ovogodišnjem dobitniku nagrade za životno djelo.

Članak u cijelosti pročitajte na portalu Slobodne Dalmacije

 

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr