19. Porin Novosti, najave, događaji

Johnnyu Winteru uručen Porin za posebna postignuća u glazbi

01.03.2012. IHG

Legendarnom blues glazbeniku Johnnyu Winteru uručen je Porin za posebna postignuća u glazbi. Institut hrvatske glazbe i Ured Porina dodijelili su  Porin - Special Merit Award nenadmašnom gitaristu kako bi obilježili njegov značaj za svjetsku i hrvatsku blues glazbu.

„Uuuu, kako je teška! Zahvaljujem, nagrada izgleda sjajno. Bio sam jako sretan kad sam čuo da ću je dobiti. Ovo je velika čast za mene,“ rekao je vidno zadovoljni Johnny Winter tom prilikom.

Na prigodnoj ceremoniji u hotelu Regent Esplanade bijelu statuu – i ove godine od slavnog bračkog kamena – u ime Instituta hrvatske glazbe i udruge Hrvatske blues snage, uručio je predsjednik te udruge, glazbenik Boris Hrepić Hrepa. Pri tome je rekao Winteru: „Ovaj „hrvatski Grammy“ predstavlja malu kap zahvalnosti za ocean dobre glazbe koji ste nam pružili.“

Da je Porin sigurno otišao u ruke čovjeka koji ga je zavrijedio, već večeras će se uvjeriti posjetitelji Winterova koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Prvi „posebni“ Porin za postignuća u glazbi uručen je u travnju prošle godine Rogeru Watersu, jednom od osnivača i najplodnijem autoru „Pink Floyda“, uoči njegova koncerta u zagrebačkoj Areni.

Ove je godine posebni Porin za velikog majstora bluesa  ujedno i „najavio“ 19. sezonu Porina.

Dok je Johnny Winter primao „teškog“ Porina, na serveru Instituta hrvatske glazbe u tijeku je bilo posljednje testiranje programa uoči otvaranja on-line glasanja koje kreće večeras. Tko su kandidati za Porine u svim natjecateljskim kategorijama doznat ćemo 21. ožujka u Cinestar Areni IMAX – na svečanoj objavi nominacija.


Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr