19. Porin

Novosti, najave, događaji

19.06.2012. IHG

Izložba Porin Photo Fame seli u Novi Vinodolski na Retro Music Festival

Izložba Porin Photo Fame 2012 fotografkinje i glazbene novinarke Anastazije Vržine, priređena posebno za ovogodišnje izdanje Porina, nastavlja svoj život u Novom Vinodolskom: bit će otvorena 21. lipnja, na Svjetski dan glazbe, odmah nakon uvodne press konferencije Retro Music Festivala 2012, u čijem se sklopu izložba i održava.

Press konferencija će se održati u 13 h u Vinariji 'Pavlomir' u Novom Vinodolskom a nakon nje svi su pozvani na otvorenje izložbe u Gradsku galeriju "Turnac" na Trgu Vinodolskog Zakonika.

Izložba, koju su tijekom porinovskog vikenda već imali priliku pogledati Opatijci, u Novom Vinodolskom bit će postavljena do 4. srpnja 2012.

05.05.2012. Ured Porina

19. Porin – uspješno slavlje glazbe

U fantastičnoj atmosferi riječke dvorane Zamet mnogobrojni uzvanici uživali su u završnoj priredbi dodjele Diskografske nagrade Porin 2012. Najviše Porina dobili su Goran Bare i Majke, čak 6 kamenih statua. Glavni i najcjenjeniji Porin, onaj za Album godine pripao je TBF-u za album Pistaccio metallic. Skladba Teške Boje osvojila je čak 5 Porina, među kojima i one prestižne za Pjesmu godine i Hit godine. Massimo je ponio dva važna Porina, za najbolju mušku izvedbu i najbolji pop album, dok je Porin za najbolju žensku izvedbu pripao Tamari Obrovac. U kategoriji Zabavne glazbe dobitnici su klapa Cambi Split, a najbolji novi izvođač je Radio Luksemburg.


Donosimo vam neke statistike i popis svih dobitnika...

05.05.2012. Anastazija Vržina

Porin GastroShow

Malo netočno u podne prije same zavšne večeri dodjele Porina, u Opatiji se nastavilo s bogatim sadržajem popratnih događanja - u restoranu Cantinetta održan je Porin Gastro Show: pod budnim okom voditelja Dražena Turina Šajete, pet natjecatelja su kuhala, svak na svoj način, domaći specijalitet - škampe na buzaru.

05.05.2012. IHG

Večeras "Porin za 5!"

Večeras ćemo na središnjoj dodjeli Diskografske nagrade Porin po 19. put doznati tko su vlasnici najboljih glazbenih izdanja prethodne godine.
04.05.2012.

Opatijski ugostitelji Porinu

Opatijski ugostitelji za goste Porina imaju ugodno iznenađenje.

11 vrsnih restorana Opatije i okolice nude svoje usluge sljedeće 3 dana po povoljnijim cijenama!

04.05.2012. IHG

Predstavljeni dobitnici Porina za životno djelo

U opatijskom hotelu Milenij predstavljeni su dobitnici nagrade Porin za životno djelo: grupa Time, Stjepan Mihaljinec te Mate Mišo Kovač.
04.05.2012. IHG

"Porin za 5" bit će za 10!

Na predstavljanju Porina, održanom u petak u hotelu Milenij, u ime organizatora medijima su se obratili Goran Končar, predsjednik Instituta hrvatske glazbe, Siniša Bizović, direktor Porina te Elizabeth Homsi, urednica Zabavnog programa HTV-a.
04.05.2012. IHG

Hrvatska glazba i hrvatski mediji – čujemo li se?

U vrlo posjećenoj panel diskusiji na temu odnosa domaćih medija i domaće glazbe, koju je moderirao Hrvoje Horvat, sudjelovali su Elvis Stanić, Mirela Priselac Remi, Damir Martinović Mrle, Paolo Sfeci, Boris Horvat, Mario Kovač (CMC), Goran Komerički (HR2), Matej Nikolić (Radio Dalmacija), Zvonimir Škrobo (Antena Zagreb) i Željen Klašterka (HTV).
04.05.2012. Ured Porina, IHG

"Porin Photo Fame 2012" by Anastazija Vržina

U popratnom programu 19. Porina našlo se mjesta i za vid umjetnosti koji je savršena nadopuna, ali ujedno i dokument nečijeg bivanja na sceni, ukratko za – koncertnu fotografiju. I to fotografije nastupa Porinovaca!

Anastazija Vržina nije nepoznato ime ljubiteljima glazbe jer je većina sigurno već imala priliku vidjeti njezine fotografije, iako možda tek pažljiviji obraćaju pažnju na ime fotografa i ne znaju da gledaju u plod rada mirne ženske ruke i pažljivog ženskog oka.

02.05.2012.

Džabe karte za džabe Antiporin koncert razgrabljene! Porini vas čekaju na buvljaku!

Danas u 13.30 u Dallas Music Shopu u Rijeci dijelile su se besplatne karte za Antiporin. Gužva se stvorila, karte su se razgrabile, a Ivanka iz Stampeda i Urban iz Urban & 4 razmijenili su unaprijed piratske Porine kako ne bi ostali bez svojeg atraktivnog primjerka.
Bez džabe karte neće se moći prisustvovati ovom veličanstvenom koncertu, a o mogućem dodatnom kontingentu karata obavijestit ćemo samo ako ga bude.
02.05.2012. IHG

Porin odaje počast velikom Karlu Metikošu

Diskografska nagrada Porin kao i cijela glazbena struka i Hrvatska radiotelevizija ove će se subote na svojoj velikoj svečanosti s posebnim poštovanjem pokloniti jedinstvenoj priči o jednoj mladosti, životu i ljubavi -  velikom umjetniku Karlu Metikošu.
27.04.2012.

ANTIPORIN - dođite obavezno po svoje free ulaznice!!!

Antiporin, bratsko događanje Porina koje će se održati 04. i 05. svibnja u Harteri, točnije Energani, po objavi je polučio izniman interes pučanstva. Više nema čovjeka, mačke ni ptice koji ne žele navratiti na Antiporin!

Zbog tako velikog interesa, a malog kapaciteta drage nam Energane, organizacija Antiporina odlučila je organizirati organizirano dijeljenje besplatnih karata.

Besplatne karte uz predočenje kojih će se jedino moći ući u Energanu na koncert u petak 04. svibnja dijelit će se u srijedu 02.05. u 13.30h u Dallas Music Shopu Rijeka, Splitska 2a.

27.04.2012. IHG

Izložba Porin Photo Fame 2012

Tjedan hrvatske glazbe u Opatiji i Rijeci ponudit će mnogo zanimljivosti za uho i oko. U petak 4.svibnja u 20 sati u hotelu Milenij u Opatiji bit će otvorena izložba “Porin Photo Fame 2012.” fotografkinje i glazbene novinarke Anastazije Vržine.

Više od 20 portreta dobitnika Porina u koncertnoj akciji, fotografirani u svojim karakterističnim trenucima, odličan su uvod u dodjelu nagrade koja će se održati u petak 5.5. u dvorani riječkog Centra Zamet.

S koje god strane pozornice bili na koncertima, vjerujemo da će vam se ovaj događaj svidjeti. Zato navratite do opatijskog hotela Milenij u petak 4. svibnja i uživajte u slikama i zvucima otvorenja izložbe „Porin Photo Fame 2012.“

25.04.2012. IHG

„Porin za 5!“ bit će kruna Tjedna hrvatske glazbe u Opatiji i Rijeci

Bogat program glazbenih zbivanja 03,04. i 05. svibnja
25.04.2012.

ANTIPORIN - mega zabava u Harteri!

  • petak, 04. svibnja od 21.00h i subota, 05. svibnja od 12.00h, Hartera/Energana
  • živa glazba, druženje, dobar šoping i opće veselje!
19.04.2012. IHG

Dobitnici rock Porina: Luky, Psihomodo Pop i Urban & 4 u pohodu na Sax!

U jeku porinovske groznice temperaturu će u zagrebačkom klubu Sax! dodatno „naložiti“ Luky, Psihomodo Pop i Urban & 4!  U akustičnoj verziji pokazat će zašto su osvojili svoje Porine u kategorijama najbolji rock ili alternativni rock album.
15.04.2012. Antena Zagreb

Belan, Bare i Gustafi zapalili Sax

Krema domaćeg rocka zapalila je zagrebački klub Sax. Prvi Antena Plugged Porin Acoustic donio je nastupe Gustafa, Nene Belana i Fiumensa te Gorana Bare i Majki.

22.03.2012.

Antena Plugged Porin Acoustic: doživite Porinovce uživo

Želite li čuti kako zvuče bivši i budući osvajatelji Porina u akustičnoj izvedbi? Nema problema, Antena Zagreb je za vas organizirala Antena Plugged Porin Acoustic.

Koncerti će se održati u Saxu u dva termina. Na prvom, koji će se odvijati 12. travnja nastupit će Bare  i Majke, Neno Belan i Gustafi, a tjedan dana kasnije, 19. travnja pozornicu će do usijanja dovesti Urban, Psihomodo Pop i Luky.

21.03.2012. IHG, Ured Porina

Objavljene nominacije za 19. Porin: Bare i Majke, TBF i Massimo imaju najviše razloga za slavlje

Točno u podne u zagrebačkom Cinestar Arena IMAX-u počela je objava nominacija za Porin 2012. I dok brojni glazbenici i ljubitelji hrvatske glazbe s nestrpljenjem očekuju koja će imena biti odabrana da nose zahvalnu titulu "nominiranog za Porin" i ponesu sa sobom certifikat koji je službena potvrda priznanja strukovnih kolega; i dok prepunom dvoranom vlada gužva, uzbuđenje i dobro raspoloženje, mi vam donosimo pregled objavljenih nominacija, redom kako pristužu.
02.03.2012. IHG

Počelo glasanje za rekordni 19. Porin!

Počelo je! Više od 1200 Porinovih glasača dobilo je na svoje on-line i poštanske adrese Prijedloge za nominacije Diskografske nagrade Porin 2012.
Natjecanje nikad nije bilo jače: ovo je godine u igri ukupno 1456 prijava, što je apsolutni rekord u povijesti Porina. To je 9% više nego lani a čak 51% više nego prije 5 godina. Rekli smo vam, bit će to „Porin za 5!“

01.03.2012. IHG

Johnnyu Winteru uručen Porin za posebna postignuća u glazbi

Legendarnom blues glazbeniku Johnnyu Winteru uručen je Porin za posebna postignuća u glazbi. Institut hrvatske glazbe i Ured Porina dodijelili su Porin - Special Merit Award nenadmašnom gitaristu kako bi obilježili njegov značaj za svjetsku i hrvatsku blues glazbu.

„Uuuu, kako je teška! Zahvaljujem, nagrada izgleda sjajno. Bio sam jako sretan kad sam čuo da ću je dobiti. Ovo je velika čast za mene,“ rekao je vidno zadovoljni Johnny Winter tom prilikom.

27.02.2012. Ured Porina, IHG

Rijeka i Opatija gradovi domaćini "Porina za pet", 05.05.2012!

U Rijeci je svečano potpisan ugovor između Instituta hrvatske glazbe, organizatora Diskografske nagrade Porin, i gradova Rijeke i Opatije, koji će ove godine biti domaćini Porina.

Suradnja ovih gradova i Porina već je iskušana: Rijeci će ovo biti drugi Porin, a Opatiji čak peti! Budući da će se dodjela nagrade održati u subotu 5. svibnja u riječkoj dvorani Centra Zamet – bit će to dakle 'Porin za pet'!

24.02.2012.

Posebni Porin za legendu bluesa

Institut hrvatske glazbe i njegov Ured Porina dodijelit će PORIN – SPECIAL MERIT AWARD, nagradu za posebna postignuća u glazbi, legendarnom blues glazbeniku Johnnyu Winteru uoči njegovog trećeg zagrebačkog koncerta u četvrtak 1. ožujka, 2012.

Redatelji Porinovci biraju najbolje domaće spotove 2011

Redateljski dueti kao prošlogodišnji pobjednici Zdenko Bašić & Manuel Šumberac, timovi kao što je Gitak Radiotelevizija, ili 'solisti' Darko Drinovac, Radislav Jovanov Gonzo i Andrej Korovljev izabrali su 'po svom guštu' i posve neslužbeno, ali njihov izbor je vjerojatno zanimljiv kao putokaz za žešće konkurente za Porina 2012.

Priopćenje 19. Porin

Diskografska nagrada Porin, najprestižnije priznanje za glazbenički rad u zemlji, ove će godine biti dodijeljena 19. put. Prijave glazbenih izdanja objavljenih od 1. prosinca 2010. do 30. studenog 2011. zaključene su 6. siječnja. Ured Porina pri Institutu hrvatske glazbe proteklih je dana evidentirao sve prijave: nakladnici su za Porin 2012. predložili 334 diskografska izdanja, čak 38 više nego prošle godine!

Diskografska nagrada PORIN 2012

POZIVA nakladnike, registrirane izdavače nosača zvuka i slike iz Republike Hrvatske da sudjeluju u natječaju za postignuća u diskografskoj produkciji za izdanja objavljena od 1. prosinca 2010. do 30. studenog 2011.

 

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr