19. Porin Novosti, najave, događaji
19. dodjela najprestižnije glazbene nagrade

Večeras "Porin za 5!"

05.05.2012. IHG

Večeras ćemo na središnjoj dodjeli Diskografske nagrade Porin po 19. put doznati tko su vlasnici najboljih glazbenih izdanja prethodne godine.

U dvorani riječkog Centra Zamet od 20:10 na HTV1 počinje izravni prijenos dodjele.

Ovogodišnje izdanje Porina želi pokazati kreativnu živost domaće glazbene scene i sad i nekad. Uz live nastupe aktualnih vlasnika najviše nominacija i hit albuma: Goran Bare i Majke, TBF, Massimo, Nina Badrić, Vatra i Urban, Klapa Cambi, Tamara Obrovac, Psihomodo Pop, Jacques Houdek i Opća opasnost, bit će tu i posebnih iznenađenja. Veliko iščekivanje vlada oko dodjele Porina za životno djelo: članovi grupe Time, Stjepan Mihaljinec i Mate Mišo Kovač dobit će to najviše priznanje glazbene struke a Mišo će, samo za ovu prigodu nakon dugo vremena, uživo zapjevati jedan od svojih legendarnih hitova kojeg je skladao Stjepan Mihaljinec!

Porin će večeras odati posebnu počast i velikom umjetniku Karlu Metikošu: i 20 godina nakon prerane smrti, odjeci njegova umijeća na našoj glazbenoj sceni još su jaki - i nju čine jačom.

Nakon uzbudljive kampanje za izbor Hita godine, publika će večeras doznati i kojoj je pjesmu internetskim glasanjem dala tu titulu.

Dodjelu nagrade će voditi britki i duhoviti dvojac Danijela Trbović i Mario Petreković a uz njih će se kao najavljivači pobjednika izredati mnoga poznata lica.

Svi će izvođači nastupiti na spektakularnoj sceni koja vizualnim dojmom nadmašuje sve prethodne porinovske pozornice.  Jedino čega više nema su ulaznice: interes publike je ogroman i, makar velika, dvorana na Zametu nije ni približno dovoljna velika za sve koji bi htjeli ući.

Nastup na Porinu profesionalni je izazov za  svakog izvođača. Na njega večeras odgovaraju najjači pa je "Porin za 5!" prilika za uživanje u kvalitetnoj glazbi, kojeg god žanra bila.

Porin 2012. ovom dodjelom ne završava: 14.5. u zagrebačkoj KD Vatroslava Lisinskog doznat ćemo imena dobitnika u kategorijama klasike i jazza. I večeras i tad, budite uz glazbu jer glazba je uvijek uz vas.

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr