19. Porin Novosti, najave, događaji

Rijeka i Opatija gradovi domaćini "Porina za pet", 05.05.2012!

27.02.2012. Ured Porina, IHG

U Rijeci je svečano potpisan ugovor između Instituta hrvatske glazbe, organizatora Diskografske nagrade Porin, i gradova Rijeke i Opatije, koji će ove godine biti domaćini Porina.

Suradnja ovih gradova i Porina već je iskušana: Rijeci će ovo biti drugi Porin, a Opatiji čak peti! Budući da će se dodjela nagrade održati u subotu 5. svibnja u riječkoj dvorani Centra Zamet – bit će to dakle 'Porin za pet'!

U Salonu Grada Rijeke ugovor je za IHG potpisao njegov predsjednik prof. Goran Končar, a za gradove domaćini njihovi gradonačelnici – riječki mr.sc. Vojko Obersnel i opatijski Ivo Dujmić. Uz njega, za Opatiju je ugovor potpisala i gđa Jasna Doričić Sanković, direktorica TZ Grada Opatije.

Gradovi domaćini podijelili su zadatke: riječka dvorana Centra Zamet nudi izvrsne uvjete za organizaciju sjajne televizijske priredbe, a sudionici Porina bit će smješteni u opatijskim hotelima. Uoči završne večeri u njima će se održavati i radionice i okrugli stolovi vezani uz glazbeni show business.

Porin je tradicionalna prilika za okupljanje branše, medija i svih koje privlači blizina zvijezda. Diskografske kuće predstavit će svoja birana izdanja a glazbenicima je uvijek izazov održati koncert pred kolegama. Zato 'šušura', koji tako dobro ide uz proljetni vikend uz more, ni ove godine neće nedostajati.

Organizatori vjeruju da će stara izreka kako je 'Porin dobar onoliko koliko je dobra prethodna glazbena godina' ove godine rezultirati odličnim izdanjem dodjele nagrada. Publika i kritika slažu se da je 2011. i kvalitetom i brojem glazbenih izdanja bila godina iznimno 'dobre berbe' u svim glazbenim žanrovima. Ali o tome konkretnije uskoro, nakon što svoj izbor od 3 nominirana u svakoj kategoriji naprave Porinovi glasači.

Dok organizatori već odavno rade na podizanju razine produkcije cijelog događaja, glazbenici nemaju razloga za nervozu: sve do 21. ožujka kad će  u Cinestar Areni IMAX biti svečano objavljene nominacije za Porin 2012.

Kako se zahuktava priča o 19. Porinu pratite na našim stranicama
kao i na Facebooku
te Twitteru 

 

Ured Porina
IHG

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr