19. Porin Novosti, najave, događaji

Izložba Porin Photo Fame seli u Novi Vinodolski na Retro Music Festival

19.06.2012. IHG

Izložba Porin Photo Fame 2012 fotografkinje i glazbene novinarke Anastazije Vržine,  priređena posebno za ovogodišnje izdanje Porina, nastavlja svoj život u Novom Vinodolskom: bit će otvorena 21. lipnja, na Svjetski dan glazbe, odmah nakon uvodne press konferencije Retro Music Festivala 2012, u čijem se sklopu izložba i održava.

Press konferencija će se održati u 13 h u Vinariji 'Pavlomir' u Novom Vinodolskom a nakon nje svi su pozvani na otvorenje izložbe u Gradsku galeriju "Turnac" na Trgu Vinodolskog Zakonika.

Izložba, koju su tijekom porinovskog vikenda već imali priliku pogledati Opatijci, u Novom Vinodolskom bit će postavljena do 4. srpnja 2012.

Izložba Anastazije Vržine odlično se uklopila i obogatila “retro“ festivalsku priču: Anastazija je danas jedan od vodećih koncertnih fotografa u Hrvatskoj. U portfoliu ima nekoliko naslovnica, Sony nagradu, nekoliko samostalnih i skupnih izložbi, kao i ove godine sedam novih, te zajednički projekt /turneju po Hrvatskoj konceptualne izložbe „Straight to R'n'R" s kolegom Željkom Jelenskim, s kojim je i napravila artistički kalendar "Straight to r'n'r" za 2012. g. Njena kolekcija koncertnih fotografija ubraja svjetsku kremu izvođača no i posve nepoznatih stranih i domaćih artista. Evo što kaže o izložbi „Porin Photo Fame 2012“:

„Tijekom godina, odlazeći na koncerte dragih mi izvođača uvijek sam nastojala uhvatiti i pokoji dobar trenutak objektivom, više radi uspomene jer sam na koncerte domaćih izvođača  prvenstveno odlazila slušati i zabavljati se, a ne fotografirati. Tako sam dugo bila uvjerena da ukupno imam vrlo malo fotografija "domaćica", sve dok nedavno nisam kopala po punim diskovima i shvatila da moja kolekcija nije mala. Većina izvođača koje sam fotografirala bili su dobitnici Porina. Zanimljiva koincidencija, pomislila sam - i pala je ideja za izložbu. Kolekcija fotografija "Porin Photo Fame 2012" ni izbliza ne obuhvaća sve zaslužne ni  sve dobitnike Porina iz jednostavnog razloga - one kojih nema u kolekciji nisam do sada još fotografirala. Tomu se ubuduće veselim, ali za sada se veselim, a nadam se i svi ostali, ovoj trenutnoj kolekciji. Koja neka bude - Dio Prvi.“

Retro Music Festival realizira se u sklopu projekta Novi Music City 2012. uz potporu Grada Novi Vinodolski te Centra za kulturu i Turističke zajednice grada. Prvog dana, 29. lipnja, na festivalskoj pozornici glavnog gradskog trga nastupit će poznati slovenski glazbenik Uroš Perić Perry sa svojim bendom. Paklenu svirku će dan kasnije, 1. srpnja, začiniti kalifornijski The Blasters svojim dobro poznatim energičnim nastupom koji je mješavina bluesa, rockabillya, ranog rock'n'rolla, punka i R'N'B-ja.

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr