19. Porin Novosti, najave, događaji

Predstavljeni dobitnici Porina za životno djelo

04.05.2012. IHG

U opatijskom hotelu Milenij predstavljeni su dobitnici nagrade Porin za životno djelo: grupa Time, Stjepan Mihaljinec te Mate Mišo Kovač.
 
O počecima grupe Time govorili su Dado Topić, Tihomir Asanović Pop i menadžer Vladimir Mihaljek Miha. Uz prisjećanje na vrijeme nastanka grupe i prvog albuma, zahvalili su onima koji su se sjetili predložiti grupu Time za Porina.
 
Hrvoje Hegedušić, predsjednik Hrvatskog društva skladatelja, predstavo je maestra Stjepana Mihaljinca, koji je također rekao da mu je velika čast primiti uglednu nagradu struke i kolega. Dodao da i dalje radi 'punom parom', ali su skladu sa svojim godinama.
Skladatelj, dirigent, aranžer i pijanist Stjepan Mihaljinec time je dao lijepi uvod za još jedan nastup velikana hrvatske glazbe - Mate Miše Kovača, s kojim je blisko je surađivao tijekom najplodnijih godina njegove karijere.
 
I veliki Mišo se prisjetio skromnih početaka i svog puta prema statusu legende, kojeg danas s pravom uživa. U svom obraćanju nije propustio gotovo nijedno značajnije ime glazbene scene bivše države, s kojima je tijekom karijere izgradio pregšrt sjećanja i materijala za zabavne anegdote.
O Porinu će reći da ta manifestacija mora biti ne samo ono što je San Remo u Italiji i američki festivali u Americi, već još više za Hrvatsku koja bi cijela trebala biti u znaku Porina, jednog najvećeg glazbenog događaja, i za one koji su najbolji glazbenici među poznatima i za one mlade koji tek dolaze.
 
Zaključio je riječima: 'Već sam trebao dobiti Porin za životno djelo, ali bolje ikad nego nikad!'
 
Četvrti ovogodišnji dobitnik Porina za životno djelo, hornist Radovan Vlatković, svoj će kipić dobiti na Porin Classicu, koji je na rasporedu u subotu, 14. svibnja, u Koncertnoj dvorani Lisinski.

foto: Dario Njavro

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr