20. Porin Novosti, najave, događaji

Arturu Sandovalu uručena Diskografska nagrada Porin

07.03.2013. IHG

Na kraju koncerta svjetski slavnog jazz trubača Artura Sandovala, 5.3.2013. u Zagrebu, uručena mu je Diskografska nagrada Porin za posebna dostignuća u glazbi.

Dobitnik devet nagrada Grammy bio je vidno zadovoljan što je dobio i „hrvatski Grammy“ -  Porin – Special Merit Award. „Krasna statua,“ rekao je, „pošašćen sam. Moram joj pronaći neko posebno mjesto u kući. Stavit ću je u dnevnu sobu, pored Grammyja.“

Nagradu mu je, u ime Instituta hrvatske glazbe i UO Porina, uručio ugledni hrvatski jazz pijanist i skladatelj Neven Frangeš.

Ured Porina odlučio je iskoristiti ovu prigodu kako bi, u ime hrvatskih glazbenika i glazbene javnosti, odao priznanje velikom glazbeniku, danas jednom od najcjenjenijih 'čuvara' jazza, ali i renomiranom klasičnom glazbeniku, pijanistu i skladatelju. Posjetitelji koncerta u KD Vatroslava Lisinskog pozdravili su burnim pljeskom uručenje nagrade glazbeniku koji ih je prethodno oduševio nastupom.

Porin za posebna dostignuća u glazbi 2011. uručen je rock legendi Rogeru Watersu a 2012. vrsnom blues gitaristu Johnnyu Winteru.

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr