20. Porin Novosti, najave, događaji

Potpisan ugovor s gradovima domaćinima 20. Porina – Opatijom i Rijekom

04.03.2013. IHG

U Rijeci je potpisan Ugovor o suradnji i realizaciji Diskografske nagrade Porin 2013. u Opatiji i Rijeci. U ime Instituta hrvatske glazbe potpisnik je predsjednik Goran Končar, a za gradove domaćine riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

Ovaj Porin donijet će retrospektivu svega što se događalo u proteklih 20 godina, uz naznaku da je to jedina hrvatska manifestacija koja okuplja sve vrste glazbe.

Središnji događaj bit će 11. svibnja u dvorani na Zametu.

"Najbolji Porin po ocjenama struke imali smo prošle godine upravo ovdje na Zametu zahvaljujući izvanrednoj dvorani i izvrsnoj pripremi i suradnji dvaju gradova, Rijeke i Opatije, sa strukom –  Institutom hrvatske glazbe", rekao je Goran Končar.

Sve su tri strane istaknule odličnu suradnju na prošlom Porinu. Uz kvalitetnu glazbenu priredbu, za to su sigurno zaslužni i domaćini: riječka dvorana Zamet zasigurno je jedna od najboljih dvorana u zemlji za zahtjevne scenske produkcije poput Porina.

Uz podršku i iskustvo opatijske Turističke zajednice i hotelijera, koji će i ove godine primiti goste Porina, u tjednu koji će kulminirati završnom dodjelom nagrada zasigurno će na opatijskoj rivijeri biti izrazito dinamično. Mnoštvo glazbenih i kulturnih događanja koji prate Porin – koncerti, predstavljanja novih glazbenih izdanja i posebne medijske konferencije – i ove će godine namamiti tamo mnoštvo poznatih lica i glasova.

Dodjelu 20. Porina i ove će godine izravno prenositi njezin utemeljitelj – HRT.

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr