19. Porin Novosti, najave, događaji

Porin odaje počast velikom Karlu Metikošu

02.05.2012. IHG

 

Diskografska nagrada Porin kao i cijela glazbena struka i Hrvatska radiotelevizija ove će se subote na svojoj velikoj svečanosti s posebnim poštovanjem pokloniti jedinstvenoj priči o jednoj mladosti, životu i ljubavi -  velikom umjetniku Karlu Metikošu.

Dva desetljeća nakon što je prerano napustio scenu, Karlo Metikoš  & Matt Collins, pjevač, interpret, skladatelj i producent, zauvijek će ostati ujedinjeni u jedno veliko djelo bez kojeg rock'n'roll ali i popularna glazba ovih prostora ne bi bili isti.

Na dan dodjele Porina, u subotu 5.5.,  na HTV2 u 16 sati, pogledajte dokumentarnu emisiju “Život je samo most – homage Karlo Metikoš„ autorice Petke Coner i redatelja Tvrtka Grgića.

Poseban isječak iz te emisije bit će prikazan tijekom svečane dodjele Diskografske nagrade Porin, nekoliko sati kasnije, u izravnom prijenosu na HTV 1.

Proslava značajnih trenutaka glazbene sadašnjice nužno počiva i na velikim trenucima koji su im prethodili. HRT i Porin ove su se godine ujedinili kako bi iskazali sjećanje i zahvalnost za kreativni genij Karla Metikoša.  On je jedan od glazbenih velikana čiji su život i rad prethodili nagradi Porin ali su na nju nedvojbeno utjecali i još uvijek utječu.

Domaćini 19. dodjele Diskografske nagrade Porin su gradovi Opatija i Rijeka -  „Porin za 5“ iz dvorane riječkog Centra Zamet pratite uživo na HTV1 u subotu od 20:10.

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr