19. Porin

Dobitnici Porina 2012. za životno djelo

Siniša Škarica

Stjepan Mihaljinec

Unatoč imidžu "čovjeka iz sjene" i "nezamjenjivoj sivoj eminenciji" (o čemu govore festivalske nagrade i brojna državna i republička priznanj), Mihaljinec je poglavito umjetnik svog posla, ili kako na početku njegova curriculum vitea, gdjegod ga čitali, stoji: skladatelj, aranžer, dirigent i pijanist zabavne glazbe. Treba dodati: par exellence!
Siniša Škarica

Time ili kako se rađao jedan od antologijskih albuma hrvatskog rocka

Rečeno je, grupa Time jedan je od ovogodišnjih dobitnika Porina za životno djelo.

No, tko je zapravo Time, to davno ime što odzvanja plesnim i koncertnim dvoranama naše rock povijesti?

Siniša Škarica

MIŠO KOVAČ ili čovjek koji živi svoju legendu

Treći čovjek iz Šibenika (nakon Vice Vukova i Arsena Dedića), samouvjeren i glasan stekao imidž estradnog Mohameda Alija, šarmirao je sve, od šibenskih "električarskih" začinjavaca Magneta (koji su isključili jednog od dvojice svojih pjevača kako bi oslobodili mjesto za još uvijek lokalnog "urlatora") do Pere Gotovca, ključnog čovjeka u tadašnjoj vodećoj diskografskoj kući Jugotonu (danas Croatia Recordsu) i skladateljskog trija s kojim je naviše surađivao: Đorđa Novkovića, Dušana Šarca i Stjepana Mihaljinca. Naravno, i milijunsku publiku, kojoj kao da je u svakom trenutku poručivao: ja sam samo jedan od vas!              

22.03.2012.

Porin za životno djelo i Mati Miši Kovaču, Stjepanu Mihaljincu i originalnoj grupi Time!

Uzbudljivi tjedan vijesti o Porinu - objava nagrade za životno djelo našem hornistu svjetske slave Radovanu Vlatkoviću, jučerašnje nominacije u sve  52 kategorije za 19. Porin – upravo postaje još uzbudljiviji.
19.03.2012. Ured Porina, IHG

Porin za životno djelo hornistu Radovanu Vlatkoviću!

Na priredbi Porin Classic, koja će se održati 14. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, ovo će važno priznanje struke dobiti Radovan Vlatković (1962.), hornist svjetskog ugleda, cijenjen ponajprije zbog jedinstvenog umijeća da svoje snažno, nepredvidivo glazbalo pretvori u izvor profinjenih i neočekivano raznovrsnih zvukova.

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr