19. Porin Dobitnici Porina 2012. za životno djelo

Porin za životno djelo i Mati Miši Kovaču, Stjepanu Mihaljincu i originalnoj grupi Time!

22.03.2012.

Uzbudljivi tjedan vijesti o Porinu - objava nagrade za životno djelo našem hornistu svjetske slave Radovanu Vlatkoviću, jučerašnje nominacije u sve  52 kategorije za 19. Porin – upravo postaje još uzbudljiviji. 

Diskografsku nagradu Porin za životno djelo dobit će tri velika imena hrvatske glazbe:

  • legendarni izvođač zabavne glazbe Mate Mišo Kovač,
  • vrhunski skladatelj, dirigent, aranžer i pijanist Stjepan Mihaljinec -  koji je napisao i neke od najvećih Mišinih hitova
  • originalna postava „supergrupe“ Time!

Mate Mišo Kovač nezaobilazno je ime naše zabavne glazbe. Karizma koju  je zadržao i gradio kroz sve ove godine na ovaj se način konačno i službeno potvrđuje.

Stjepan Mihaljinec je iskonski umjetnik svog posla koji je svojim radom od sredine 50-ih kreirao i zadužio hrvatsku estradu.

Supergrupu“ Time osnovali su 1971. Dado Topić i menadžer Vladimir Mihaljek Miha. Uz fenomenalnog rock frontmana Topića, članovi slavne grupe bili su klavijaturist Tihomir Pop Asanović, gitarist Vedran Božić, basist Mario Mavrin, bubnjar Ratko Divjak, i za klavirom i na flauti Brane Lambert Živković.

Zaslužni su za neprolazne pjesme "Istina mašina", "Pjesma No. 3" , "Hegedupaupa", "Kralj alkohol" i "Za koji život treba da se rodim" s njihova prvog albuma, nazvanog „Time“.

Više o dobitnicima Porina za životno djelo doznajte u tekstovima Siniše Škarice.

Nagrade će im biti uručene na središnjoj dodjeli Porina kojoj su domaćini gradovi Opatiija i Rijeka 05. svibnja.

Nagrada za životno djelu hornistu Radovanu Vlatkoviću bit će uručena na priredbi Porin Classic, 14. svibnja u zagrebačkoj KD Vatroslava Lisinskog.

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr