18. Porin

Novosti, najave, događaji

Dani Porina

02.03.2012. IHG

Statistika glasanja po kategorijama, Porin 2011

Pogledajte statistiku glasanja po kategorijama 18.Porina, 2011 (download PDF)

Prva Jazz.hr tribina

Tribina će se održati u ponedjeljak 21. studenog u 18 sati u dvorani HDS-a, Berislavićeva 9, Zagreb.

Pridružite nam se na tribini uz provjereno dobru glazbu!

Ulaz je slobodan.

Preminuo Dinko Fio

U srijedu, 2. studenog 2011. u dobi od 87 godina preminuo je veliki hrvatski glazbenik: dirigent, skladatelj, melograf i pedagog Dinko Fio.

Informacija o terminu posljednjeg ispraćaja Dinka Fia bit će objavljena naknadno.

Podsjetnice na Porin 2011 - Ivana Kindl i Surka

Nakon dodjele nagrada, kojom su ove godine nekako svi bili zadovoljni, trebalo je još samo dobro tulumariti. A to se i dogodilo: na After-Porin Partyu najprije su oduševili Ivanka i Simbioza (podsjetnica od prošlog tjedna) a onda se Anti Prginu Surki i njegovom Beatboxu posve neočekivano pridružila Ivana Kindl – još uvijek presretna zbog Porina za najbolju vokalnu izvedbu kojeg je dobila par sati prije. Njezino se zadovoljstvo se vidi i čuje i na ovom kratkom klipu. Odličan kraj za odličnu priču o Porinu 2011.!

Podsjetnice na Porin 2011 - Ivanka

In-Porin kamera bila je svugdje: na crvenom tepihu kad su se fotoreporteri sjatili oko Jelene Rozge koja je uskoro osvojila – ma znate već, sigurno. Ali što je nosio Massimo te večeri, kako se borio Đani Stipaničev , što je radio Gibonni, zašto Bambi Molesters nisu stigli na post-nagradni crveni tepih, zašto se Lea Dekleva jedva čekala otuširati itd. itd. I da je tulum u hotelu „Ilirija“ bio odličan! Poslušajte samo kako su dobri bili Ivanka i Simbioza… A onda, u mini-intervjuu, doznajte što trenutno radi Ivanka i kad je možete ponovno čuti!

Podsjetnice na Porin 2011 – Ti Ritu Piri Pip

Kako, što, tko, Tiritupitu…? OK, za izgovoriti njihovo ime treba se potruditi – 7 dečki iz Šibenika (i Tisnog) sviraju funk'n'roll i zovu se Ti-Ritu-Piri-Pip. ('Ajmo sad još jednom, polaaaako: Ti – Ritu… Dobro, vježbajte poslije, imat ćete prilike.) Uglavnom, u subotu 14. svibnja, drugog dana porinovskog vikenda, dečki su u buffetu Belveder, omiljenom pojilištu Porinovaca, oduševili sve!

Video podsjetnica Porin 2011 – Belan & Belani

U ovoj video-podsjetnici poslušajte sjajnu malu Belanovu gitarističku solažu koja uvodi u „Driftera“ Luke Belanija. On je te večeri na drugoj strani rive predstavio svoj drugi album. Ne očekujete takve zvuke na otvorenom u svibnju u nekom malom dalmatinskom gradu – ali, ni Biograd nije običan dalmatinski grad, ni dani Porina nisu obični dani a Luka Belani je svakako izvanserijski talent.

Podsjetnice na Porin 2011. - Greenhouse Blues Band

Sva tri dana porinovskog vikenda u svibnju u malom se Biogradu svjetski prašilo.  O svemu tomu, ako niste bili tamo, vjerojatno nemate pojma.

Sad će se to promijeniti.

 

10.10.2011.

Posljednji pozdrav dobitniku Porina za životno djelo 2006.

U 74. godini umro je legendarni muzikolog, aranžer, skladatelj, dirigent i čuvar dalmatinske baštine Ljubo Stipišić Delmata.


Svim članovima obitelji i štovateljima Ljube Stipišića Delmate IHG upućuje iskrenu sućut.

27.09.2011.

U Hrvatskoj se prvi put obilježava Međunarodni dan glazbe, 1. listopada

UNESCO, IHG I MCUK u zajedničkom projektu

 

Međunarodni dan glazbe, koji se pod okriljem UNESCO-a slavi 1. listopada, ove će godine biti obilježen i u Hrvatskoj.

26.09.2011. IHG

Sav taj jazz.hr otvaraju Porinovci „Jazziana Croatica“ - u srijedu 28.rujna

Posebne gošće jazz-comba Borne Šercara dive Josipa Lisac i Tamara Obrovac!
12.07.2011. IHG

Institut hrvatske glazbe i Hrvatska radiotelevizija snimaju dokumentarni serijal „Povijest hrvatskog rocka“

Serijal od 10 epizoda zamišljen je kao pogled u najvažnije povijesne i najznačajnije kreativne trenutke i faze hrvatskog rocka. No on će se osvrnuti i na druge glazbene pravce s kojima se rock kod nas isprepletao kroz  5 proteklih desetljeća.

Pregled popratnih zbivanja u Biogradu - Dani Porina

Pregled koncerata, partya, konferencija, izložbi, regata i ostalih zbivanja u Biogradu na danima Porina...
15.05.2011. Fotogalerija

Koncerti i zbivanja u Biogradu

U Biogradu je ovih dana sve brujalo kvalitetnom glazbom i događanjima. Pogledajte fotogaleriju koju su za vas pripremili Andro Račić i Borna Subota.
15.05.2011.

18. Porin zasjao u Biogradu

Na ovoj stranici vam donosimo popis svih nominacija i dobitnika porina, redom kojim se budu objavljivali.

15.05.2011.

Obavijest akreditiranim predstavnicima pressa

Dragi kolege iz medija,
molimo Vas da večeras, 15.05., uvažite i poštujete sljedeće naputke –

akreditirani predstavnici press-a, koji nemaju ulaznice za dvoranu, ulaze s press akreditacijama na GLAVNI ULAZ  Osnovne škole BIOGRAD (plava vrata) od 20:45.

Backstage Press soba je jedna učionica u kojoj će biti osiguran TV prijenos i osnovne potrepštine – struja i sl.

Fotoreporteri sa svojom press akreditacijom ulaze na glavni ulaz u glavnu dvoranu i imaju mogućnost fotografiranja BEZ BLICA prvih 15 minuta priredbe, do 21:20.
Potom IZLAZE NA GLAVNI ULAZ, idu oko škole i na glavni ulaz OŠ Biograd (plava vrata) pridružuju se kolegama u Backstage Press Sobi .


Po završetku priredbe, u 23:05 bit će organizirano fotografiranje i snimanje svih porinovskih pobjednika u holu osnovne škole (ulazn na glavni ulaz OŠ, plava vrata – za one predstavnike pressa koji su dotad bii u dvorani).
Pred brendiranom ceradom 18. Porina moći ćete snimati najprije dobitnike pojedinačno, a zatim i sve (ili barem većinu) zajedno.

Nakon toga slobodni ste za „lovljenje“ izjava po vlastitoj  volji.

Ljubazno Vas molimo  da tijekom prijenosa backstageu poštujete protokol – bilo tko od osoba s iskaznicom AAA (organizator) dat će Vam sve potrebne informacije.


Na  crvenom tepihu pred glavnim ulazom u dvoranu „24 sata“ će u 20:15 dodijeliti titulu i statuu Zvijezda godine. Po izboru posjetitelja portala 24sata.hr, to je Jelena Rozga!

Želimo Vam ugodan posao i sjajan 18. Porin!

15.05.2011. Fotogalerija

Regata Porin 2011

14.05.2011. Fotogalerija, audio

Popodnevni cocktail party „Razgovori s autorima“

U organizaciji HDS ZAMP danas je u caffe baru „Tonči“ u Biogradu održan cocktail party, uz prigodan razgovor s autorima:  Zrinko Tutić, Hrvoje Hegedušić, Lea Dekleva, Massimo, Andrej Babić i Antonija Šola. Razgovor je vodio Milan Majerović-Stilinović.

Poslušajte audio razgovor s autorima i pogledajte fotogaleriju.

14.05.2011. Fotogalerija

Probe za završnu večer dodjele nagrade

Za vas prisustvujemo probama za završnu večer dodjele u Biogradu. Neka vam ove fotografije dočaraju djelić atmosfere ovog porinovskog vikenda.
13.05.2011.

18. dodjela Porina u Biogradu – crveni tepih za najbolje od najboljih

Glazbenici i novinari kreću na Dane Porina u gradu koji će i sam dobiti nagradu!
Najzanimljiviji vikend hrvatske glazbe je pred nama! Svečana 18. dodjela Diskografske nagrade Porin održat će se u nedjelju, 15. svibnja u Biogradu na Moru. Bogat popratni program čini Biograd najboljim odredištem za sve koji vole zabavu u društvu zvijezda.
13.05.2011. Audio

Greenhouse Blues Band u Caffe bar Grand buffet Belveder Biograd

Sjajan koncert za početak Porinovskog vikenda u Biogradu. Preslušajte snimke sa koncerta.
12.05.2011.

Koncert LUKE BELANIJA 14. svibnja u Biogradu na Moru!

Luka Belani će ovu subotu u sklopu Porina održati koncert u Biogradu na Moru...
12.05.2011.

Punoljetni Porin zablistao u glamuroznom izdanju u popularnom celebrity tjedniku Story

Galerija zvijezda koje su ove godine osvojile barem jednu nominaciju, okupila se kako bi pred objektivom fotografa Šime Eškinje za aktualni broj časopisa Story pokazala kako je Porin „od najboljeg domaćeg materijala“  događaj stvoren da na njemu kreativci iz različitih područja daju najbolje od sebe.

Opel – službeno vozilo Porina 2011.

18. Porin posvećen je glazbenicima koji stvaraju vrhunsku glazbu i žive za nju. Umjetnici u Opelu već 111 godina proizvode vrhunske automobile i žive za njih.
Diskografska nagrada Porin i Opel dijele istu strast, vjerovanja i vrijednosti: posvećenost detaljima, odgovornost, uvjerenost u vlastitu vrijednost koja ih drži na vrhu. Zato je Opel i ove godine ponosni sponzor diskografske nagrade Porin.

Zahtjevi za akreditacije

Popunite i pošaljite nam obrazac zahtjeva za akreditaciju za Porin Classic 9.5., i završnu priredbu Porina 2011 u Biogradu 15.5.

14.04.2011.

Rogeru Watersu uručen Porin za posebna postignuća u glazbi!

Institut hrvatske glazbe i Diskografska nagrada Porin u srijedu 13. travnja 2011. su prije rasprodanog koncerta u zagrebačkoj Areni Rogeru Watersu dodijelili Porin za posebna postignuća u glazbi.

 

01.04.2011.

18. Porin bit će od bračkog kamena : „Porin - od najboljeg domaćeg materijala“

Ured Porina ponosno predstavlja vijesti vezane za Diskografsku nagradu Porin.

Njezin ovogodišnji slogan je „Od najboljeg domaćeg materijala.“

Slogan ima dvostruko pokriće. Osim što Porin već 18. put predstavlja najbolje od domaćeg glazbenog „materijala“, statue namijenjene pobjednicima bit će izrađene od slavnog bijelog kamena s Pučišća na Braču.

29.03.2011.

Objavljene nominacije za Porin 2011

Najveći broj nominacija, 11, osvojili su Jinx - 10 za svježi "Diksilend" i jednu za najbolje reizdanje - "Sextaszy". 10 nominacija osvojio je Gibonni s albumom "Toleranca". Visok broj nominacija prikupio je i TBF - 7 sa svojim koncertnim albumom "Perpetuum fritule" i 3 zahvaljujući suradnji s Leom Deklevom na hit singlu "Dogodila se ljubav..."
28.03.2011.

Objava nominacija za Porin 2011. u Movieplexu 29.03.2011.

Objava nominiranih za najkvalitetnija i najuspješnija glazbena djela i izdanja u 2010. godini po izboru struke zakazana je za utorak, 29. ožujka u 11 sati, u dvorani br. 4 Movieplexa u zagrebačkom Centru Kaptol.

15.05.2011. BIOGRAD – Porin: središnja dodjela diskografskih nagrada

Svečana dodjela Diskografske nagrade Porin održat će se u nedjelju, 15. svibnja u Biogradu na Moru.

Tko je i kako nominirao za Porin 2011.

Ove je godine u prijedlozima za nominacije u ukupno 51 kategoriji sudjelovao 31 hrvatski nakladnik.  Ukupni broj prijedloga za nominacije je impresivan - 1342.

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr