20. Porin Novosti, najave, događaji

Na HTV 2 uskoro show-serijal "20 godina Porina"!

06.04.2013. IHG

Na HRT-u je počelo snimanje pet posebnih emisija "20 godina Porina" u povodu dvadesete godišnjice dodjele glazbene nagrade.

Emisiju vodi Daniela Trbović, a u njoj će nastupiti mnogi od Porinovaca čije su pjesme obilježile posljednjih 20 godina. U prvoj emisiji, posvećenoj ljubavnim pjesmama koje su osvojile Porin, nastupio je tako Oliver Dragojević s "Cesaricom", Parni valjak sa "Sve još miriše na nju", Nina Badrić s "Čarobnim jutrom", Goran Karan s "Kao da te ne volim" i Nola s pjesmom "Iznad oblaka". Svi su oni pričali o tome što je nagrada za njih značila tada i što im znači danas.

U emisijama „20 godina Porina“ utorkom na 2. programu Hrvatske televizije od 20:10 bit će riječi  i o tajnim životima Porinovaca, zakulisnim zbivanjima na Porinu, Porinovcima koji više nisu s nama ali i o dobitnicima nagrade „iz iste ulice“. U ovoj posljednjoj će gostovati dva velika imena hrvatske glazbe, obojica dobitnici Porina za životno djelo – Arsen Dedić i Mišo Kovač!

Legendarni Oliver bio je odlično raspoložen na snimanju prve emisije novog show mini-serijala, pričajući o svojoj prvoj nagradi. Bio je to ujedno i prvi Porin kojeg je netko dobio u izravnom televizijskom prijenosu iz Opatije 1994.
„Pjesmu Cesarica napisao je Gibboni, a ja sam dobio tu čast da je izvedem. Pjesma je ubrzo postala hit, dobio sam 4 Porina. Porin je te godine bio nešto uzvišeno, svi su bili u smokinzima, bilo je to druženje, prijateljstvo“ – rekao je Oliver.

Porin će ove godine publici ponuditi istinsku svečanost uz najveća imena hrvatske glazbe. Tijekom priredbe čut ćemo njihove dobro poznate pjesme u novim glazbenim obradama i zanimljivim suradnjama, uz, naravno, pjesme iz 2012. u konkurenciji za nagradu. U večeri u kojoj ćemo doznati imena pobjednika u svim kategorijama očekuje nas najviše izvođača i najviše pjesama na bilo kojem Porinu dosad! Priredba čiji su domaćini ove godine gradovi Opatija i Rijeka održat će se 11. svibnja.

Fotografije: Martina Maračić/net.hr

Ured Porina
Institut hrvatske glazbe
www.ihg.hr

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr