20. Porin Novosti, najave, događaji

Narodni radio i Karlovačko Live su "Prijatelji hrvatske glazbe"

11.05.2013. IHG

U Opatiji su predstavljene nagrade 'Prijatelj hrvatske glazbe', koje Institut hrvatske glazbe po prvi put dodjeljuje pravnim osobama ili projektima koji su svojim dugoročnim djelovanjem znatno doprinijeli interesu i popularizaciji hrvatske glazbe te stvaranju uvjeta za daljnju afirmaciju i unapređenje statusa glazbenika.

Na konferenciji za medije u press centru Porina nagradu su predstavili Aljoša Šerić, glavni tajnik, i Milan Majerović Stilinović, voditelj odnosa s javnošću IHG-a, dok su u ime dobitnika govorili Ljudmila Bratko, voditeljica korporativnih komunikacija Karlovačke piovare, te Juraj hrvačić, osnivač i vlasnik Narodnog radija.

"Narodni radio je prva privatna komercijalna radio postaja koja emitira program od 1997. godine, te kao jedina radio postaja s nacionalnom koncesijom koja emitira isključivo hrvatsku glazbu značajno doprinosi ciljevima zbog kojih je ova nagrada osmišljena. Program Narodnog radija je po svim istraživanjima slušanosti i omiljenosti kod publike na prvom mjestu. Svojom koncepcijom i uređivačkom politikom dokazuje kako se uspješna radio postaja može zasnivati samo na hrvatskim izvođačima i skladateljima", navodi se u obrazloženju nagrade.

"Karlovačko Live je primjer je iznimno uspješno suradnje velike kompanije s brojnim hrvatskim glazbenicima. To je platforma za izvođače koji uz ovakvu potporu lakše dolaze do publike, dok istodobno najširi broj ljubitelja glazbe u njoj uživa uz vrhunske standarde koncertne produkcije.

Nakon 10 godina postojanja projekta može se govoriti o posve zasebnom brandu koji dokazuje brojne mogućnosti uspješne suradnje hrvatskih kompanija glazbenom zajednicom", navodi se u zaključku UO IHG-a o prvim dobitnicima nagrade Prijatelj hrvatske glazbe.

Ljudmila Bratko je najavila je nove glazbene projekte i suradnje s domaćim glazbenicima, dok je Juraj Hrvačić iznenadio prisutne javnom objavom odluke da odlazi u mirovinu.

Nagrade, skulpture akademskog kipara Alema Korkuta, bit će dodjeljene u pred-prijenosu Porina, u subotu, 11. svibnja u riječkoj dvorani zamet.

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr