20. Porin Novosti, najave, događaji

Uzbudljiv početak tjedna za 20. Porin

04.03.2013. IHG
Potpisivanje ugovora s gradovima domaćinima, uručenje posebnog Porina Sandovalu i Svečana objava nominacija!

Ured Porina pri Institutu hrvatske glazbe ima pred sobom buran tjedan: u ponedjeljak u 13 sati u Salonu Grada Rijeke zakazano je potpisivanje Ugovora o suradnji i realizaciji projekta Diskografske nagrade Porin 2013. U ime Instituta ugovor  će potpisati njegov predsjednik, violinist Goran Končar, a za gradove domaćine, Opatiju i Rijeku, gradonačelnici Ivo Dujmić i Vojko Obersnel.

Utorak 5.3. će biti još zanimljiviji: tijekom koncerta jazz velikana Artura Sandovala u KD Vatroslava Lisinskog bit će mu uručen Porin za posebna dostignuća u glazbi. U ime Upravnog Odbora nagrade, statuu će velikanu svjetskog jazza uručiti naš jazz pijanist Neven Frangeš, i sam višestruki Porinovac.

Najuzbudljivije će ipak biti iste te večeri u CineStar Areni IMAX: tamo će, s početkom u 19 sati i uz izravan streaming prijenos na portalu Net.hr, početi Svečana objava nominacija za Porin 2013.. Nakon što je više od 1100 glasača proteklih tjedana odlučivalo o 3 najbolja u 50 glazbenih kategorija, njihova će imena obznaniti sve sami višestruki Porinovci i Porinovke: Natali Dizdar, Mirela Priselac Remi (Elemental), Maja Blagdan, Ladarice, Vanna, Nikša Bratoš, Elvis Stanić, Hladno pivo i Massimo – svi zajedno, dobitnici više od 80 Porina kroz proteklih 19 godina!

Uz njih, nominacije će pratiti i mnogi drugi glazbenici, bivši ili budući Porinovci te brojni mediji i partneri nagrade: objava nominacija svake godine izaziva sve više interesa pa vjerujemo da će i na crvenom tepihu ispred dvorane 6 i u njoj vladati gužva.

Objava nominacija bit će kraća i dinamičnija nego dosadašnje: uz pozadinske video projekcije nominiranih u svim kategorijama, u kratkim arhivskim isječcima podsjetit ćemo se na prvu dodjelu Porina iz1994. u Opatiji ali i na posljednju, u riječkoj dvorani Zamet. Još nekoliko iznenađenja za ovu prigodu jamči zanimljivu večer a nominacije će se potom proslaviti  uz najveće porinovske hitove protekla 2 desetljeća: u 20. sezonu porinovci će ući plešući. Voditelji objave nominacija bit će dva poznata radijska glasa: Ivana Mišerić (Antena Zagreb) i Dalibor Petko (Narodni Radio).

Napominjemo da će Objava nominacija, zbog internet streaminga, početi točno u 19 sati – molimo sve zainteresirane da svoje mjesto u dvorani zauzmu najkasnije do 18:55.

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr