20. Porin Novosti, najave, događaji

Klasika i jazz ove godine na Porinu s ostalim kategorijama

18.04.2013. IHG

Ove godine, u jubilarnoj 20. sezoni Porina, klasika i jazz ponovno se 'spajaju' sa svim ostalim glazbenim žanrovima. Priredba Porin Classic ponovno postaje dijelom Porina pa će neki od autora i izvođača nominirani u tim kategorijama nastupiti na dodjeli 11. svibnja u Rijeci.

Dodjela Diskografske nagrade Porin u kategorijama klasike i jazza, pod imenom Porin Classic, protekle je 4 godine bila zasebna svečanost. Uz želju da "sva glazba bude jedne večeri na jednom mjestu" što omogućuje šire druženje svih glazbenika tijekom vikenda u Opatiji i Rijeci, UO Porina odlučio je produžiti i produkcijski ojačati "središnju" priredbu.

Ove će godine taj show zato biti prava kruna proteklih dvaju desetljeća: uz neke od dobitnika Porina prethodnih godina, i njihove slavne pjesme u novim glazbenim obradama i otpjevane u neočekivanim, zanimljivim suradnjama, publika će uživati i  u aktualnim nominiranim pjesmama koje se natječu za pobjedu: i pop, i rock ali i jazz i klasične skladbe. Porinovska pozornica bit će još atraktivnija od prošlogodišnje, a ove će se godine priredba vratiti počecima i što se tiče smještaja dijela publike: nominirani i VIP gosti sjedit će za stolovima baš kao kad je Porin 1994. krenuo iz Kristalne dvorane hotela Kvarner u Opatiji.

Svi angažirani na projektu, od velikog tima HRT-a do organizatora i glazbenika pri Institutu hrvatske glazbe, pripremaju nezaboravnu večer. 20. Porin ponosno najavljuje najviše izvođača i najviše pjesama na bilo kojem Porinu do sada.

Uskoro će biti objavljena imena svih koji će te večeri nastupiti: na impresivnom popisu nalaze se najveća i najdugotrajnija imena naše scene ali i vrhunski mladi talenti koji će pokazati da hrvatska glazba ima zdravu, vitalnu i uspješnu budućnost.

Ne propustite zato Porin u subotu, 11. svibnja od 21:00 – u riječkoj dvorani Centra Zamet ili na 1. programu HTV-a.

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr