20. Porin Novosti, najave, događaji

Leeu Konitzu uručen Porin za posebna glazbena dostignuća u jazz glazbi

22.10.2013. IHG

Američka jazz ikona, alt saksofonist Lee Konitz i pijanist Dan Tepfer vrhunskim nastupom otvorili su festival Jazz.hr/jesen u Maloj dvorani “Lisinski”. Ovogodišnji Jazz.hr/jesen festival kojeg zajednički organiziraju Hrvatsko društvo skladatelja i KD “Vatroslav Lisinski” otvorio je Lee Konitz, legendarni američki alt saksofonist i jedan od glavnih predstavnika tzv. cool jazz pravca. Konitzu je tom prilikom uručena nagrada Porin za posebna dostignuća u jazz glazbi, koju mu je u ime Instituta hrvatske glazbe predao priznati hrvatski jazz pijanist i glazbeni pedagog Neven Frangeš.
 
Izvedbama jazz standarda Konitz je pokazao zašto ga nazivaju jednim od najvažnijih improvizatora jazza, a svojim je duhovitim opaskama osvojio publiku. Briljirao je i Dan Tepfer, čije su izvedbe prisutni popratili oduševljenjem i gromoglasnim pljeskom. No Dan Tepfer je, ponešen dobrom atmosferom, zasvirao i na jam sessionu u Vip Clubu s hrvatskim jazz glazbenicima, ali ne glasovir nego kontrabas, čime je također svojim umijećem impresionirao prisutne.

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr