20. Porin Novosti, najave, događaji
Popratni program Porina:

U subotu 11.5. predstavljanje brošure „Ulaganje u glazbu“ i CD-a Sare Renar „Djeca“

09.05.2013. IHG

U subotu 11. svibnja u Press centru Porina (Terasa Tamaris Grand hotela 4 opatijska cvijeta, V. Cara Emina 6, Opatija) od 11 sati Hrvatska diskografska udruga HDU predstavit će brošuru „Ulaganje u glazbu“. Svrha ovog  izdanja, priređenog upravo za Dane Porina, je medijima i glazbenoj javnosti približiti načine na koje hrvatski diskografi sudjeluju u nastanku i razvoju mladih umjetnika. Na predstavljanju će sudjelovati čelni ljudi najvećih diskografskih kuća.

Nakon toga, pozivamo vas na idealnu demonstraciju primjera iz brošure jer će u 12:30 sati na terasi Tamaris ispred Press centra  mlada zagrebačka kantautorica Sara Renar predstaviti svoj prvi album „Djeca“, objavljen u nakladi Aquarius Records.

Svojim prvijencem Sara publici nudi pjesme koje su nastale u posljednjih pet godina. Tako je na putovanju od žestokog rocka ("Trebam te", "U velikom stilu"), preko bluesa ("Altruizam"), pop punka ("Broj") pa sve do eksperimentiranja s elektronikom ("Bok", "Mamurluk") nastao album kojega je teško žanrovski odrediti. Iako sadrži deset stilski i tematski različitih pjesama, ono što im je zajedničko, motiv je odrastanja.

Za dobar album zaslužni su i vrsni muzičari koje je Sara okupila u svoj bend, a to su redom: na gitarama Luka Geček i Jura Geci, na basu Vanja Marin, na bubnjevima Goran Leka te Ante Prgin Surka na perkusijama i beatboxu. Album je sniman u jesen 2012., a produkcija, miks i matering rađen je u Surkinom studiju.

Sve predstavnike medija i glazbene znatiželjnike pozivamo u Press centar Porina u subotu – doznajte kako se hrvatska diskografija prilagođava promjenama na tržištu i poslušajte Saru Renar, zanimljiv novi glas na glazbenoj sceni.

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr