20. Porin Dobitnici Porina 2013. za životno djelo

Preostali dobitnici Porina za životno djelo 2013: Rajko Dujmić, Stjepan Jimmy Stanić i Veljko Despot!

25.03.2013. IHG

U jubilarnoj 20. sezoni Porina nagradu za životno djelo dobit će još tri čovjeka koji su svojim radom duboko zadužili hrvatsku glazbu:

  • - skladatelj Rajko Dujmić, „radoholični glazbeni mastermind“;
  • - pjevač i kontrabasist Stjepan Jimmy Stanić, „glazbenik ležernog nastupa s bogatim tonom punim swinga“
  • - Veljko Despot, „jedan od predvodnika pop-rock novinarstva na ovim prostorima“ te jedan od osnivača Diskografske nagrade Porin.

Više o njihovim jedinstvenim karijerama pročitajte u tekstovima Siniše Škarice iz kojih smo i posudili ove citate.

Njihova imena zaključuju popis od čak sedam ovogodišnjih dobitnika nagrade za životno djelo: prošlog tjedna već smo objavili imena trubača Stanka Selaka i dirigenta Vladimira Kranjčevića a prethodno i imena posthumno nagrađenih -  vokalne solistice, Ladarice, Anđele Potočnik te jazz skladatelja i pijanista Dražena Boića.

Ujedno najavljujemo i pozivamo predstavnike medija da poprate Dodjelu posthumnih Porina za životno djelo za Anđelu Potočnik i Dražena Boića, koja će se održati u utorak 26. ožujka u 13:00 u Dvorani Ansambla LADO, na Trgu maršala Tita 6a, Zagreb. Na prigodnoj svečanosti nagrade će članovima obitelji posthumnih dobitnika uručiti predsjednik Instituta hrvatske glazbe Goran Končar i direktor Diskografske nagrade Porin Siniša Bizović.

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr