20. Porin Novosti, najave, događaji
DODJELA NAJVEĆE DISKOGRAFSKE NAGRADE

Osijek kandidira za jubilarnu dodjelu Porina u svibnju 2013.

06.11.2012. Glas Slavonije

Nakon što je više nego uspješno i uz mnogo pohvala u razmaku od samo pet mjeseci – u studenome 2005. godine i u travnju 2006. godine – organizirao 12. i 13. dodjelu Porina, postoji mogućnost da se iduće godine u svibnju najveća i najvažnija hrvatska diskografska nagrada ponovno dodijeli u Osijeku. Naime, čelnici Grada Osijeka ozbiljno su krenuli u razmatranje organiziranja te manifestacije, za koju ovaj put imaju i adekvatniji prostor nego prije šest ili sedam godina. "Tada je dodjela Porina organizirana u dvorani Zrinjevac, koja je poslužila svrsi, ali ona ni veličinom ni komforom ne odgovara priredbi toga značaja i opsega. No, u međuvremenu je u Osijeku otvorena dvorana Gradski vrt, koja ima sve potrebne sadržaje i uvjete da u njoj bude održan Porin", potvrđuje gradonačelnik Krešimir Bubalo.

S druge strane, napominje, pojavila se određena grupacija iz Zagreba, odnosno skupina poduzetnika koja planira osigurati dobar dio financijske konstrukcije za Porin u Osijeku. "Ovih ćemo dana direkciji te nagrade poslati i službenu kandidaturu Osijeka. Osim što Porin dugo nije bio u Slavoniji i Baranji, smatramo i kako je prigoda, jubilarna 20. dodjela, primjerena Osijeku i njegovim stanovnicima. To bi trebala biti velika glazbena i kulturna manifestacija koja će sigurno biti na korist razvoja kulture i turizma ovoga kraja, te promocije Osijeka i okolice", dodaje gradonačelnik. Grad je već dobio načelnu potporu Turističke zajednice Grada Osijeka, uz upozorenje kako je od približno 1.000 raspoloživih mjesta za smještaj gostiju, samo njih manje od pola (Hotel Osijek i Hotel Waldinger) na razini četiri "zvjezdice". U organizaciju bi se trebali uključiti i drugi, u prvom redu gospodarski subjekti.

JEFTINO ZA GRADSKI PRORAČUN

"Najvažnije je da teret organizacije dodjele Porina neće pasti na leđa građana, jer većinu toga planiramo osigurati pomoću sponzora i pokrovitelja. Vjerujemo kako ćemo uskoro dobiti odgovor hoće li Porin biti u Osijeku ili ne", zaključio je Bubalo. Podsjetimo, jedine dosadašnje dvije dodjele Porina u Osijeku organizirali su Grad Osijek, Institut hrvatske glazbene industrije, HTV i marketinška agencija Media Set. U oba navrata radilo se o višednevnim i zanimljivim glazbenim manifestacijama, a slično se planira i za travanj iduće godine.

 

Povežimo se!

twitter facebook youtube

O IHG-u

Diskografsku nagradu Porin organizira Ured Porina, pri Institutu hrvatske glazbe. IHG je udruga osnovana 2004. godine s ciljem očuvanja, afirmacije i razvoja hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Upoznajte rad IHG na www.ihg.hr